Κήρυξε πτώχευση η Alpha Insurance στη Δανία 

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Εποπτική Βρετανική Αρχή FCA γνωστοποιεί στους ασφαλισμένους ότι η Alpha Insurance A/S που ρυθμίζεται και εποπτεύεται από την αρμόδια αρχή της Δανίας και λειτουργεί σαν ΕΠΥ στο Ηνωμένο Βασίλειο κήρυξε πτώχευση.

της Βίκυς Γερασίμου

Όπως αναφέρεται “όλοι οι ασφαλισμένοι πρέπει να μιλήσουν με τους ασφαλιστές τους προκειμένου να αναζητήσουν ασφάλιση σε άλλες εταιρείες. Επίσης μέρος των συμβολαίων ενδέχεται να καλυφθεί από Εγγυητικό Ταμείο της Δανίας”.

Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τα συμβόλαια που υπάρχουν στην αγορά με το καθεστώς της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στον κλάδο αυτοκινήτου. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία το Μάρτιο ανέστειλε την παραγωγή νέων εργασιών στην Ευρώπη, διαβεβαιώνοντας τους συνεργάτες της ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο”. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία που εκπροσωπεί την Alpha Insurance στην Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους. Επιπρόσθετα για την εδώ εποπτική αρχή και την νομοθεσία που ισχύει στη Δανία υπάρχει μία τυπική διαφορά η οποία εστιάζεται στο ότι εδώ για να κλείσει μία εταιρεία ανακαλείται η άδεια της, ενώ στην Δανία η άδεια είναι σε ισχύ και πτωχεύει η εταιρεία.

Με SMS ενημερώθηκαν οι οδηγοί ταξί στη Βρετανία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun, η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στους επαγγελματίες οδηγούς που είχαν ασφαλίσει τα οχήματά τους μέσω πλατφορμών όπως oι Cover My Cab και Protector. Περίπου 700 οδηγοί ταξί και minicab οδηγοί έλαβαν το εξής μήνυμα στο κινητό τους: “ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ: Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ταξί σας από την Alpha Insurance ακυρώνεται άμεσα. Παρακαλώ επικοινωνήστε με την πλατφόρμα για να σας δώσουμε μία εναλλακτική”.

Source: Insurancedaily.gr