«Άνοιξε» το site για τις αποζημιώσεις της International

«Άνοιξε» το site για τις αποζημιώσεις της International

«Άνοιξε»  το site για τις αποζημιώσεις της International

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Σε λειτουργία τέθηκε το site www.inlife.com.gr, και www.inlife.gr  που θα υποστηρίξει την εκκαθάριση της International. Σε αυτό θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση προς τους δικαιούχους αποζημιώσεων καθώς και τα υποδείγματα αναγγελιών (φόρμες) που θα συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι. Επίσης αναμένεται και η αποζημίωση των εργαζομένων.

Στην τελική ευθεία προς όφελος των δικαιούχων αποζημιώσεων εισέρχεται η σχετική διαδικασία όπου οι  ασφαλισμένοι της International  θα κληθούν να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους λαμβάνοντας πληροφόρηση  από το site που ξεκίνησε σήμερα να λειτουργεί.

Κατά τις πληροφορίες του insurance-eea η κατάρτιση του site και η λειτουργία του προσαρμοσμένη στις ανάγκες των δικαιούχων, ήταν απαραίτητη για την έναρξη όσων απαιτούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημιώσεων.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες μέσα στις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα θα αναρτηθεί το έντυπο πρόσκλησης.

Επίσης θα ακολουθήσει και το έντυπο αναγγελίας με το υπόδειγμα που θα πρέπει να συμπληρώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Η συγκεκριμένη «φόρμα» θα συμπληρώνεται και ηλεκτρονικά μετά θα τυπώνεται και θα επικυρώνεται το γνήσιο της υπογραφής στα ΚΕΠ και τέλος θα υποβάλλεται είτε αυτοπροσώπως είτε με ταχυδρομεία από τον εκκαθαριστή.

Να σημειωθεί ότι εξετάστηκε και η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, αλλά τελικά δεν προκρίθηκε.

Παράλληλα μέσα στον Σεπτέμβριο θα τρέξουν και οι διαδικασίες που αφορούν τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της International και στην ΑΕΓΑ και στην ΖΩΗΣ.