Πως (8+1) ασφαλιστικές εταιρείες διαχειρίζονται-καλύπτουν την πανδημία – EEA Insurance

ασφαλιστικες εταιρειες και πανδημια

06/04/2020

Τα περισσότερα συμβόλαια ζωής και υγείας στους καλυπτόμενους κινδύνους συμπεριλαμβάνουν στις ασφαλισμένες καλύψεις την νόσηση από τον κορωνοϊό, καθώς η πλειονότητα των ασφαλιστικών προγραμμάτων δεν εξαιρεί την πανδημία, όπως χαρακτηρίστηκε ο COVID-19. Ο γενικός αυτός όρος στις ασφαλίσεις ζωής και στα νοσοκομειακά προγράμματα ισχύει για τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια που διατίθενται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις. Είναι σημαντικό όμως, κάθε ασφαλισμένος να διαβάσει τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του αναλυτικά και ειδικότερα τις εξαιρέσεις που περιγράφονται σε αυτό, προκειμένου να διαπιστώσει εάν πράγματι το πρόγραμμα που έχει καλύπτει ή εξαιρεί την πανδημία από την ασφαλιστική κάλυψη. Μια ενδιαφέρουσα συνολική προσέγγιση πραγματοποιεί ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής Κώστα Βαλαβάνης που έχει την εταιρεία ΟΜΝΥΩ στη Θεσσαλονίκη. Από την ηλεκτρονική του ενημέρωση αντλήσαμε τα παρακάτω.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα περιστατικά που αφορούν σε ασθενείς με κοροναϊό, μέχρι νεωτέρας, διακινούνται αποκλειστικά μέσω ΕΚΑΒ και περιθάλπονται αποκλειστικά από τα νοσοκομεία αναφοράς

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

Η Generali γνωστοποίησε πως σε περίπτωση νοσηλείας λόγω COVID-19 η οποία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ, σε δημόσιο ή άλλο νοσοκομείο που έχει οριστεί – θα καταβάλλει ημερήσιο επίδομα νοσηλείας. Ενεργοποιείται, δηλαδή, κατ’ εξαίρεση, εκτάκτως, η κάλυψη της νοσηλείας λόγω κορωνοϊού, χωρίς να θεωρείται εξαίρεση η πανδημία ως αιτία νοσηλείας.  Παράλληλα, το κεφάλαιο κάλυψης ζωής, θα αποδίδεται κανονικά, χωρίς να ισχύει ο όρος της εξαίρεσης της πανδημίας, σε περίπτωση που ο κυρίως ασφαλισμένος ασθενής καταλήξει λόγω COVID-19.

Αναφορικά με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής και Υγείας, ατομικά ή ομαδικά, η Groupama Ασφαλιστική διευκρινίζει ότι οι όροι τους ισχύουν κανονικά για την τρέχουσα περίοδο πανδημίας και καλύπτουν έξοδα νοσηλείας ή εξετάσεων του ασφαλιζόμενου. Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια της Groupama Ασφαλιστικής κάλυπταν ανέκαθεν τις περιόδους πανδημίας – που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κάλυψη δεν προστέθηκε εκ των υστέρων, υπό την πίεση των γεγονότων.

 

Δεν εξαιρείται η πανδημία από τους όρους των συμβολαίων (Ζωής και Υγείας, Ατομικών και Ομαδικών), αναφέρει σε ανακοίνωση της η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία λαμβάνει διαρκώς όλα τα απαραίτητα μέτρα σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη ροή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ., ώστε να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα η συνέχιση των λειτουργιών της.

Η ΜеtLife καλύπτει  τη νοσηλεία λόγω πανδημίας σε όλα τα συμβόλαια, ατομικά ή ομαδικά

Με πρόσφατη ανακοίνωση στα δίκτυα συνεργατών και στους πελάτες της, η Eurolife ERB υπενθύμισε ότι στα ασφαλιστήρια υγείας της (ατομικά και ομαδικά) που διαθέτουν κάλυψη δευτεροβάθμιας νοσοκομειακής περίθαλψης (νοσηλεία εντός νοσοκομείου) δεν υφίσταται εξαίρεση κάλυψης νοσηλειών σε περίοδο πανδημίας ή λόγω του COVID-19 και ως εκ τούτου περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας καλύπτονται σύμφωνα με τους όρους των συμβολαίων.
Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία ενημέρωσε ότι η διενέργεια του τεστ ανίχνευσης του ιού αντιμετωπίζεται ως αναγνωρισμένο έξοδο νοσηλείας και ως τέτοιο καλύπτεται μόνο στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο στο πλαίσιο επιβεβλημένης νοσηλείας με βάση τις υποδείξεις που έχει ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Όπως ενημερώνει η INTERLIFE, τα Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Υγείας & Προσωπικών Ατυχημάτων της καλύπτουν την πανδημία.

Δεν εξαιρεί την πανδημία σε κανένα πρόγραμμα Υγείας ατομικό ή ομαδικό η Interamerican, η οποία ακολουθεί τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από τον ΕΟΔΥ ώστε να διασφαλίσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των ασφαλισμένων της.

Σύμφωνα με τους Όρους των Ατομικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων της Ατλαντικής Ένωσης, η περίπτωση του ιού COVID-19, καθώς και η πανδημία δεν εξαιρούνται, οπότε τα περιστατικά νοσηλείας που θα προκύψουν καλύπτονται σύμφωνα με τους όρους των συμβολαίων.

Σε όλα τα ασφαλιστικά προγράμματα Ζωής και Υγείας της ΜΙΝΕΤΤΑ (νοσοκομειακές και λοιπές καλύψεις, απώλεια ζωής) δεν υπάρχει εξαίρεση για πανδημία. Συνεπώς, οι ασφαλισμένοι καλύπτονται κανονικά σε περίπτωση που προσβληθούν από τον Covid-19, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου τους. Σε περίπτωση νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο, καταβάλλεται το προβλεπόμενο ημερήσιο επίδομα.

 

Source: Πως (8+1) ασφαλιστικές εταιρείες διαχειρίζονται-καλύπτουν την πανδημία. – EEA Insurance