Έρχεται εγκύκλιος του υπ. Ανάπτυξης για τις ανατιμήσεις στα προγράμματα Υγείας

Πρόθεση του υπουργείου είναι να διασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια

 
 

Εγκύκλιο για τις αυξήσεις ασφαλίστρων στα συμβόλαια Υγείας και το πως θα πρέπει εφεξής να ενημερώνονται οι καταναλωτές από τις ασφαλιστικές εταιρείες, συντάσσει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ID, η εγκύκλιος θα προβλέπει ότι οι ασφαλιστικές θα έχουν υποχρέωση να αποστέλλουν επιστολή στους ασφαλισμένους προκειμένου να τους ενημερώνουν σχετικά με τους λόγους για τους οποίους προβαίνουν σε αυξήσεις ασφαλίστρων, γνωστοποιώντας συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία θα αφορούν, μεταξύ άλλων, στο κόστος αποζημιώσεων, στην εξέλιξη του κόστους νοσηλείας και ιατρικών θεραπειών κ.α.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να διασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια για τον τρόπο διαμόρφωσης των τιμολογίων των ασφαλιστικών εταιρειών και μέσω αυτής να περιορίσει τις υπερβολικά υψηλές αυξήσεις ασφαλίστρων που αποφασίζουν ορισμένες εταιρείες για τα ισόβια προγράμματα υγείας.

Το θέμα απασχολεί εδώ και καιρό τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή. Μάλιστα, προ ημέρων προέβη στην επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ σε ασφαλιστική η οποία μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε επιβαρύνει αδικαιολόγητα πελάτες της με ισόβια προγράμματα υγείας, ενώ ανάλογες κυρώσεις επιβλήθηκαν και κατά το παρελθόν σε άλλες ασφαλιστικές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η γενική γραμματεία, ανεξάρτητα από την εγκύκλιο την οποία θα εκδώσει τις επόμενες μέρες, θα συνεχίσει τους ελέγχους στον κλάδο, ώστε να εξετάσει και μια σειρά άλλων καταγγελιών καταναλωτών, για υπερβολικές αυξήσεις ασφαλίστρων, καταγγελίες οι οποίες αφορούν τουλάχιστον δύο ακόμη ασφαλιστικές εταιρείες.

 

Source: Έρχεται εγκύκλιος του υπ. Ανάπτυξης για τις ανατιμήσεις στα προγράμματα Υγείας